Piraten pirrer
Allerede ved billettluka begynner det å krible i magen, for rett i synsfeltet står sommerlandets prisbelønte berg og dalbane – Piraten – (kåret som en av v erdens 10 beste). Hvinene fra vogna som er i ferd med å nå toppfart forteller sitt – det der må jo bare være bra!
Heldigvis går køen fort unna og Piraten står for tur. På veien bort skjeler vi også litt til watercoasteren som treffer vannflata med et enormt plask, men vi klarer å holde fokuset på Piraten – og blir belønnet med en tur utenom det vanlige. Det går fort, det er bratt opp, og enda brattere ned igjen. Krappe svinger og vridninger som får det til å føles som om vognsettet går en vei, og kroppen en helt annen. Små fjærlette topper hvor hjernens sensorer roper “airborne”, men heldigvis beholder vogna kontakten med skinnene…
For en fantastisk tur. – Og dagen i Djurs Sommerland har bare så vidt begynt!
Store kontraster i Djurs Sommerland
Nysgjerrige på resten av parken, klarer vi faktisk å styre forbi WaterCoasteren. Foreløpig.
Kontrasten fra Piraten kunne knapt vært større når vi gjør neste stopp; minigolfen! Fra høye hyl og vannvittig fart, befinner vi oss nå i Djurs Sommerlands absolutt roligste hjørne. Det eneste vi har å utsette på de to banene, er at det estetiske til tider tar luven fra golfspillet, for landskapsarkitekten har ikke spart på godsakene. Dette ser mer ut som en ekstremt forseggjort park, enn en minigolfbane i en familiepark.
For å lese mer og se flere bilder, gå til Djurs Sommerland på Ferie i Danmark
Tømmerrenna
Spør du en danske om hva Djurs Sommerland er, så er det et badeland – og så har de en tømmerrenne der (og så vet de at Danmarks feteste berg og dalbane befinner seg innenfor gjerdet til Djurs da…). For klassikeren har vært med nesten helt fra starten, så i en generasjon har folk frivillig satt seg i en imitasjon av en tømmerstokk, blitt slept opp i høyden, for så å bli sendt ned igjen med et vannvittig plask. – Og litt våtere, har de stilt seg i køen for å ta tømmerrenna Colorado River en gang til! Vi kunne ikke være noe dårligere, så litt våtere kunne vi konstatere at sommerlandets “grand old man” fremdeles har taket på sitt publikum!
Når sulten gnager…
Som i alle store familieparker med respekt for seg selv, er det ikke noe problem å få stillet sulten. Spisestedene i Djurs Sommerland spenner fra “sjapper” som serverer den danske hot-dog’en til restauranter med forholdsvis bra meny. Matpakka eller piknik-kurven er også tilgodesett. Store områder er satt av til de som velger å ta med seg mat, og vi nordmenn har noe å lære av danskene på dette området. For det ser da unektelig koselig ut når hele familien setter seg ned med bugnende matkurver, store tepper og det alltid tilstedeværende lune danske smilet.
Hopp og sprett i Djurs Sommerland
Opprinnelig var Djurs Sommerland et sted hvor barn kunne være ute i det fri, og bruke kroppen mens de hadde det morsomt. I det gamle sommerlandet vrimlet det derfor med trampoliner, apparater til å klatre i, kanoer osv osv. Og grunntanken lever fremdeles i beste velgående, selv om “selvgående underholdning” har blitt langt viktigere for familieparken. Men rundt om i parken står det store trampoliner, klatrevegger, sklier, husker og de gamle klassikerne med en kano- eller båttur på vannet – de er fremdeles i drift.
Stor park med ufattelig mange opplevelser på lur
Vi skal ikke fortelle om alle apparatene rundt om i Djurs Sommerland. Det er rett og slett alt for mange av dem, til at det er hensiktsmessig. Parken er nemlig enorm, og spennet i de forskjellige aktivitetene er stort. Og det beste av alt, alle aldersgrupper er tilgodesett!
Hvor skal dere bo? Vi ville valgt Ebeltoft!
Alt hva vi forbinder med danske småbyer er på plass i Ebeltoft (Ferie i Danmark). Den brosteinsbelagte gågata snor seg gjennom gamlebyen, hvor de sjarmerende bindingsverkshusene ligger. Spisestedene ligger tett, og det er mange gode å velge mellom. Sandstranden som ligger rett utenfor sentrum er innbydende, og det blå flagget garanterer for kvaliteten! Mye å gjøre er det der også, med Ree Park – Ebeltoft Safari, Fregatten Jylland og Glasmuseet Ebeltoft i spissen.