Bjørnekjøtt på boks, elgsdyrspaté og pakker med den fineste røkte renfilét. Lapplandsk bær-sirup og massevis av tørket kantareller, som stortrives i det finske klimaet. Torghallen i Helsinki er herlig for den, som beklager matvarenes stadig større ensartethet verden over, for her finnes ekte nordiske spesialiteter til overflod ved hyggelige bøter, inden døre i det vennlige røde mursteinshuset fra 1888. Svært enkelt og u-turistet: Mørkebrunt treverk med utskjæringer, grove flisgulv og en stemning så lokal som varene. Fyll kurven med finsk søt lakris og finske blåbær, friske eller tørket, til den hjemlige bortskjemmingen og matlagning. VIkström i nr. 19-21 har godt vacuumpakket elgsdyrkød som greier hjemturen.
Lunsjen kan også bli nytt i hallen: snapp en finsk rugklapp med gravlaks som brødskive eller prøv Juustobistro, som serverer finsk husmannskost ved små bord sammen med dagens godt slitte avis.
Torghallen “Wanha Kauppahalli”, Helsinki, Finland
Ligger i Sentrum for enden av Esplanaden, helt nede ved kaia.
Åpen man-fre-dag 8-19, lørdag 8-16.